» Резвервирай стая
От :     До :

Тип стая : 

Възрастни :      Деца :

Вечеря :


» Слънчев бряг

Слънчев бряг е курортен комплекс, който се намира в южната част на Българското черноморско крайбрежие - на 6 км северно от Несебър и на 42 км североизточно от Бургас.

Разположен е край малкия дъговиден Несебърски залив. На север са разположени най-източните разклонения на Еминска планина, Източна Стара планина, а на запад е крайбрежна гора.

Плажът на курортния комплекс е от ситен златист пясък, дюните и горичките придават на местността много живописен изглед. Морското дъно е с много слаб наклон и е удобно за къпане. Климатът на курорта е морски, средната годишна продължителност на слънчевото греене е около 2300 часа, като през юли и август дневната продължителност достига 10,5 - 11 часа.

Освен климата лечебно-профилактични фактори на курорта са въздушно-слънчевите процедури и морските къпания. В района на Слънчев бряг е открита хипотермална, силно минерализирана вода.

Слънчев бряг има международна известност. От май до края на септември се посещава от много български и чуждестранни летовници.

Плановата композиция на Слънчев бряг е развита успоредно на плажната ивица. Сградите са разположени свободно в паркова среда. При изграждането на комплекса са запазени дюните и съществуващите дървесни насаждения, които са допълнени с южни видове.Web Design & Development© Copyright 2008.